Gelato & Latte
Gelato & Latte

Нашите сладоледи

Ако сте ценител на истинския натурален сладолед - не пропускайте да опитате прясното ни занаятчийско джелато, приготвено на място по строга италианска технология, с внимателно подбрани съставки и собствени български биосертифицирани млечни суровини, произведени в нашата биологична ферма "Розино". Автентичните вкусове се предлагат в единствената сертифицирана като 100% натурална джелатерия в България, която е член на 𝑨𝒔𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒛𝒊𝒐𝒏𝒆 𝑰𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏𝒂 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒊𝒆𝒓𝒊 и е класирана в престижните конкурси Топ 20 най-добри места за сладолед в света и Топ 50 най-добри локации за сладолед в Европа. През 2021 г. бяхме удостоени с плакет и сертификат 𝑶𝒔𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒊𝒕𝙖̀ 𝑰𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏𝒂 - международно признание, което награждава стандартите за качество, типични за Италианското гостоприемство. По този начин гарантираме спазването на високия стандарт и качество на италианското гостоприемство и традиции, използвайки локални собствени млечни суровини от нашата биосертифицирана ферма Розино.

 

Топ 20 най-добри места за сладолед в света Топ 50 най-добри локации за сладолед в Европа Световен доклад на Facts & Factors

Ингредиенти

 • Ванилия

 • Лешник

 • Джандуя

 • Шам фъстък

 • Биволско мляко

 • Сметанов с парченца брауни

 • Сметанов с горски боровинки

 • Кокос

 • Млечен шоколад

 • Сорбе горска боровинка

 • Солен карамел

 • Черен шоколад

 • Сорбе маракуя, манго и чия

 • Ананас

Gelato & Latte

Видове джелато в Gelato&latte

В портфолиото си разполагаме с над 300 вида сладолед, които се стараем да редуваме всеки ден. Освен класическите вкусове, които предлагаме, в нашата витрина можете да се насладите и на някои гурме вкусове като:

- 100% натурално биосертифицирано джелато

- джелато/сорбе с алкохол (уиски с шоколад, сорбе с шампанско, джелато с ликьор, с тъмна бира и тн.);

- КЕТО джелато без захар с нисък гликемичен индекс, подходящ за диабетици и хора на кетонна диета;

- джелато гурме вкусове (уасаби, сьомга, с манатарки, с бяло саламурено сирене "Канатица", с пармиджано, с шафран, с кетчуп и други);

- сладолед «𝙎𝙢𝙖𝙧𝙩𝙁𝙤𝙤𝙙» (разработeн с Европейски институт по онкология);

- гурме сладоледи за ресторанти;

- без лактозен млечен сладолед;

- веган джелато.

Gelato & Latte

Локални продукти и суровини

Биволското и краве мляко от нашата ферма 𝑹𝒐𝒛𝒊𝒏𝒐 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝑭𝒂𝒓𝒎 достига до вас по възможно най-екологичния начин под формата на сладолед.
За устойчивото развитие на ресурсите, всички знаем колко важно е да се използват локални продукти и суровини. Нашата ферма се намира в началото на Розовата долина в района между Стара планина и Средна гора, попада на територията на Биосферен парк "Централен Балкан" и в защитена зона "Натура 2000". Там произвеждаме нашето мляко от биволи порода Българска Мурра и от крави порода Джерсей. Заради високата масленост, млякото и сметаната от тези породи се смятат за най-добрите, от които се произвежда джелато.
Много важен за превъзходния вкус на сладоледа е произходът на млякото и сметаната, затова ние си ги произвеждаме сами.  Така можем да гарантираме високото качество, както на суровините, така и на крайния продукт. 

Gelato & Latte

Най-добрите джелато шефове

За постигане на невероятния вкус и плътност на джелатото, нашият екип е преминал специални обучения в Италия в "𝑪𝒂𝒓𝒑𝒊𝒈𝒊𝒂𝒏𝒊 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒚" в Болоня, както и в "𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 𝑵𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍𝒆 𝑨𝒄𝒂𝒅𝒆𝒎𝒚" под ръководството на световно известния джелато шеф 𝑴𝒂𝒏𝒖𝒆𝒍𝒆 𝑷𝒓𝒆𝒔𝒆𝒏𝒕𝒊. Усъвършенствали сме своите умения чрез професионални курсове, проведени от едно от значимите имена в джелато бранша в Италия - шеф Доната Панчера.
Нашият главен технолог е удостоен с почетно звание “𝑨𝒎𝒃𝒂𝒔𝒄𝒊𝒂𝒕𝒐𝒓𝒆 𝒅𝒆𝒍 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 𝒏𝒆𝒍 𝒎𝒐𝒏𝒅𝒐” за запазване на италианските традиции при приготвянето на този световно известен десерт. Тъй като дълбоко уважаваме италианските традиции в правенето на джелато, всяка година каним знаменити джелатиери и сладкари от Италия да споделят своя опит и да ни разкриват тенденциите в техниките за правене на сладолед и десерти.